StuJardin

De focus van dit project ligt op stadslandbouw. Ons doelpubliek zijn voornamelijk studenten en medewerkers van UGent. Natuurlijk kunnen andere geïnteresseerden ook deel uit te maken van dit project. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
StuJardin is een stap naar een stedelijke samenleving die meer berust op zelfvoorziening en de korte keten. Het is immers duurzamer en milieuvriendelijker om lokaal gekweekte groenten te consumeren dan voedsel te kopen dat lange afstanden heeft afgelegd.  Met dit project hopen we  eveneens zoveel mogelijk jongeren bewust te maken van het productieproces door er zelf actief mee bezig te zijn.  

Concreet bestaat het project uit twee luiken. Enerzijds is er sinds maart 2013 een permanente moestuin op de faculteit bio-ingenieurswetenschappen. Daar is iedereen steeds welkom op het vaste werkmoment (winter: dinsdag van 16u-18u) . In de moestuin worden allerlei groenten, fruit, kruiden en zelfs eetbare paddenstoelen geteeld. Iedereen die komt helpen, krijgt een deel van de oogst.

Verder organiseert StuJardin in het tweede semester diverse groeiavonden. Dit jaar zullen er groeiavonden zijn over tuinieren op kot, het bouwen van insectenhotels, composteren en zullen we leren welke planten en bloemen allemaal eetbaar zijn in de stad. Deze groeiavonden zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

StuJardin is een project van GSR, JNM en UGent1010. Voor meer info, neem eens een kijkje op onze website of facebookpagina, word lid van de facebookgroep  of mail naar stujardin@gmail.com.